Despre neputinta

Sunt un fan al fotbalului. Nu conteaza cine joaca, de vreme ce nu sunt suporterul nici unei echipe de fotbal nu am greturi, eu ma uit oricum. Cu toate acestea nu urmaresc decit meciurile la TV si atit. Nu casc gura la talk-show-uri, nu citesc ziarele, nu ma iau in gura cu nimeni pe forumuri dupa meciul la care am asistat. Nu e in firea mea. Singurul site pe care il accesam, doar pentru meciurile transmise live, era pina acum onlinesport.ro.

Dupa inceperea campionatului intern in acest an, am inceput sa urmaresc cu atentie modul in care noul site gsp.ro si canalul sau online dedicat, gsp.tv, reusesc sa faca fata provocarii pe care o aducea in plus acest sezon fotbalistic: exclusivitatea transmiterii meciurilor online si tv.

Despre partea tv nu ma pronunt, nu ma deranjeaza parerile comentatorilor fiindca de cele mai multe ori le ignor in timpul meciurilor si nici nu ma ataca in vreun punct sensibil de suporter caci acesta nu exista. Am urmarit in schimb modul in care s-au desfasurat lucrurile pe online.

Incepind cu aceasta vara am accesat in mod repetat siturile gsp si gsp.tv ca sa fiu la curent la activitatile lor. Consider ca in acest moment, dupa cel putin 3-4 luni de monitorizare pot emite o opinie pertinenta mai ales ca am experimentat personal, ca un simplu utilizator, defectiunile lor.

Unul din cele mai frecvente lucruri ce ma deranjeaza cumplit este faptul ca situl pare ca foloseste cache-uri ce uneori incarca in casetele de pe site informatii de acum un an (sic!), de alte ori cu continut distorsionat si mai mult decit atit, cu intirziere.

Apoi este sectiunea de live text. O sectiune care nu se compara sub nici o forma cu live text-ul onlinesport.ro dar sa fim cinstiti: onlinesport.ro nu se compara cu forta financiara aflata in spatele gsp. Aceasta sectiune pur si simplu functioneaza doar pina in momentul inceperii meciurilor sau cind acestea nu se desfasoara. Apoi, imediat dupa inceperea meciului se actualizeaza cu intirziere, casetele se incarca aiurea, parca aruncate cu lopata iar apoi vine punctul culminant: situl incepe sa nu se mai incarce deloc.

Sa ajungem apoi la paginile sitului. Asa cum am spus, situl incepe sa gafaie dupa inceperea vreunui meci si cu greu reusesti sa incarci stirea care anunta partida si unde se incing spiritele intre suporteri in partea de jos a paginii. Dupa cum mi-am dat seama, unii utilizatori reclama faptul ca le sunt filtrate comentarii decente. In tot acest timp insa, in lista de comentarii apar texte ce promoveaza situri de dating online, contin linkuri catre pagini ce nu au nici o legatura cu gsp, ba chiar unele indica adrese web la care se pot vedea meciurile transmise online de catre alte situri.

Aici ajungem la transmisia video. Nu mai mentionez faptul ca videoclipurile ce contin fazele din meci nu sunt actualizate in timp real, dar nici macar dupa terminarea meciurilor. Apoi, modul in care functioneaza serverul de streaming ar reusi sa faca orice om sa se urce pe pereti: la fiecare 10 secunde se face buffering si practic nu poti intelege nimic nici macar in timpul unui clip de 30 de secunde. Solutia pare ca nu functioneaza sub nici un chip desi cea de acum ceva vreme, oferita de netstairs, era totusi mult peste ea. Dar oamenii se incapatineaza sa o mentina in continuare pe cea actuala. Astazi am avut supriza sa vad ca un site ce difuza semnalul de pe gsptv2 cu meciul functiona aproape impecabil in timp ce pe situl gsp era o degringolada si in sectiunea video si cea de comentarii si cea de live. Pe deasupra, situl se incarca execrabil.

Incercind sa trag o concluzie as spune ca in acest moment palaria pe care a incercat sa o poarte gsp i-a acoperit total capul si nu mai vede deloc directia. Lucrurile merg la fiecare sfarsit de saptamana in acelasi mod, dezorganizat, total neprofesionist pentru o divizie online a unui trust ce a investit probabil foarte mult in oamenii pe care i-a adus in acest an de la concurenta.

Un gând despre &8222;Despre neputinta&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s