Exerciţiu de imaginaţie (II)

27.X.2019: Mission four lasted 718 days in space, though the spacecraft was designed to last only 270 days aloft. A sixth mission will launch in 2020.

The X-37B performed experiments to lower the risk for potentially very expensive space technologies, helping the Air Force prepare for possibly costly next steps or how it should operate in space in the future, Air Force Rapid Capabilities Office Director Randall Walden said Oct. 24.

While he would not provide details of those experiments, Air Force officials have said they relate to spacecraft materials, power generation techniques, and sensors.

In a press release after the landing, Walden said the space plane completed all its mission objectives, successfully hosted Air Force Research Laboratory experiments, and provided a ride for small satellites.

https://www.airforcemag.com/USAF-Collecting-Data-for-Potential-X-37-Space-Plane-Replacement/

15.X.2019: The Johns Hopkins Center for Health Security in partnership with the World Economic Forum and the Bill & Melinda Gates Foundation will host Event 201: a high-level simulation exercise for pandemic preparedness and response, in New York, USA, on Friday 18 October, 08.45 – 12.30 EDT.

The exercise will bring together business, government, security and public health leaders to address a hypothetical global pandemic scenario. It will also feature a live virtual experience from 08.50 – 12.30 EDT to engage stakeholders worldwide and members of the public in a meaningful conversation of difficult high-level policy choices that could arise in the midst of a severe pandemic.

The world has seen a growing number of epidemics in recent years, with about 200 events annually including Ebola, Zika, MERS and SARS. At the same time, collective vulnerability to the social and economic impacts of infectious disease crises appears to be increasing. Experts suggest there is a growing likelihood of one of these events becoming a global threat – or an “event 201” pandemic – that would pose disruptions to health and society and cause average annual economic losses of 0.7% global GDP, similar in scale to climate change.

https://www.weforum.org/press/2019/10/live-simulation-exercise-to-prepare-public-and-private-leaders-for-pandemic-response/

Dar pe Marte nu există bacterii, şi de îndată ce invadatorii au coborât pe Pământ, de îndată ce au băut şi au mâncat, microscopicii noştri aliaţi s-au pus pe lucru ca să-i distrugă. În timp ce îi priveam, ei erau irevocabil condamnaţi, murind şi putrezind chiar în timp ce mai acţionau. Era inevitabil. Prin tributul a miliarde de morţi omul îşi plătise dreptul de stăpânire asupra Pământului, care rămâne al lui împotriva tuturor intruşilor; şi ar fi rămas al lui chiar dacă marţienii ar fi fost de zece ori mai puternici decât sunt. Căci oamenii nici nu trăiesc şi nici nu mor în zadar.

Razboiul lumilor, H.G. Wells

Deschise usa cu grija si patrunse in sala mai mult scurgandu-se prin crapatura usii ca sa nu faca niciun zgomot. In sala aflata in semi-intuneric, cel mai stralucitor obiect era lampa din centrul halei, aflata deasupra unor mese asezate in cerc, ale carei raze luminoase nu depaseau circumferinta cercului format de acestea.

Astepta cateva minute sa i se ridice valul de intuneric de pe ochi, provocat de sangele care i se adunase in creier de emotie si efort. In acest timp auzea in sala vocile joase unor oameni ce pareau speriati. Forfota lor facea ca scaunele sa racaie usor podeaua si sa ii zgarie timpanul intr-un mod ce il nelinistea si mai mult.

– Situatia avanseaza rapid, spuse unul din participanti. Incerca sa vada cine este, dar aparent nimeni nu se ridicase in picioare. Toti erau asezati iar fetele lor erau in penumbra. Datele pe care nava noastra le-a inregistrat au fost puse la dispozitie tuturor membrilor acestei consiliu si din ele reiese fara tagada ca un grup masiv de nave se apropie de Pamant din directia Aldebaranului. Presupunerile noastre s-au confirmat. Initial navele nu au putut fi identificate ca atare, dar in 2010 am trimis prima misiune OTV-1 care a facut mai multe incercari de identificare si de abia la misiunea OTV-3 am reusit sa distingem flotila si directia in care se indreapta. Directia era clara: Pamantul. Acum sunt deja la frontiera Sistemul Solar. Planul nu mai poate intarzia. Cu viteza actuala, navele vor patrunde in interiorul orbitei lunare pana la sfarsitului anului urmator. Propun ca faza 1 sa inceapa cu o simulare publica la Forumul Economic Mondial. Oamenii deja au fost pregatiti din 2015, toate canalele media au fost instruite sa difuzeze stiri despre o iminenta pandemie, asa ca suntem in grafic.

– Si cui i se va acorda raspunderea acestei operatiuni? intreba o voce din partea opusa a salii din care se auzise vocea initiala.

– Actorii au fost deja stabiliti, raspunse alta voce. China va fi pionul de deschidere, este cel mai credibil actor pentru declansarea pandemiei. Probele virale au fost deja livrate si sunt pregatite sa fie raspandite in comunitate. Sunt trei puncte pe care le-am luat in considerare, dar cel mai probabil va fi Wuhan. Este potrivit pentru situatie, acolo este si Institutul Virusologic. Momeala va merge perfect. Retineti, aceasta este o pandemie, asta e tot ce trebuie sa stie lumea. Insa toate pistele trebuie sa ocoleasca orice informatie legata de invazie. Pregatiti diversiunile despre conspiratia mondiala si difuzati-le non-stop. Oamenii trebuie sa creada ca ceea ce se intampla este o pandemie, controlata sau necontrolata, nu mai conteaza. Nimic despre invazie!

– Bine, dar inteleg ca acest virus este real si este chiar periculos, exclama altcineva. Cum putem sa dam drumul unui astfel de virus si sa ne nimicim populatia? Avem nevoie de oameni sa lupte, fie chiar de vom pierde!

– Vom pierde oricum! rasti primul interlocutor. Voi nu pricepeti? De murit, vom muri cu totii! Alta solutie nu avem! Nici toate bombele nucleare de pe fata pamantului nu ne mai salveaza acum! Singura solutie este cea clasica! Sigur, vor muri oameni, dar macar asa ne asiguram ca ei nu se vor putea atinge de planeta, de noi. Virusul este facut sa le afecteze chiar functiile respiratorii, la asta am lucrat de la bun inceput pe primul subiect pe care l-am recuperat de la Roswell. Eficacitatea este 100% garantata! incheie cu un ton mandru.

– Pai si de unde atatia subiecti de testare? Inteleg ca nu au fost recuperati multi subiecti totusi… incerca un alt participant sa isi exprime opinia.

– Am testat pe toti cei hibridizati. De 70 de ani identificam hibridizatii printre oameni si toti au raspuns la fel la coronavirusi. Acesta are insa o secventa care ne ajuta sa combatem adaptarea lor la coronavirus. Secventa retrovirala este special conceputa ca sa nu avem surprize! reveni primul interlocutor.

– Estimarile actuale ne dau o cifra de peste 200 de milioane de hibridizati raspanditi pe tot globul. Acestia vor fi cei din primul val, care va curata grosul. Al doilea val va fi mai mic caci va afecta doar oamenii care au un sistem imunitar care raspunde mai slab la coronavirusi. Al treilea val va incepe in 2021 cand ei vor incerca sa patrunda in teritoriu. Atunci vom vedea cat de bine ne-am pregatit. Alte arme nu mai avem la dispozitie. De aceea e important sa incepem chiar acum, ca sa atingem masa critica de infectati pana la sfarsitul lui 2020. In felul acesta, nu vor avea nici o sansa, raspunse ritos un interlocutor cu accent italian.

– Atunci e stabilit! tuna o voce pe care nu o mai auzise pana atunci. Si tineti minte: suntem dusmani de fatada, dar trebuie sa conlucrati si sa va transmiteti datele ca niste camarazi! Aici nu mai este vorba de noi, cei din aceasta sala, aici e in joc chiar soarta omenirii! Plecati!

Ramase impietrit, privind cum usile din spatele salii si din ele ies aproape 200-300 de oameni in costume la patru ace carand dupa ei serviete pline de documente. I se parea ca toti merg ca niste oameni garboviti, purtand in spate responsabilitatea intregii lumi. Se retrase mai in spate ca lumina din fundul salii sa nu ii dezvaluie prezenta si mai ramase cateva minute rezemat de perete cu o stare de greata teribila in stomac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s